Guide: Ja - dansk,Ja - engelsk Pension: Halvpension Transport: Fly Rejse: Gravel Rejseform: Gruppe
 • Mallorca - Gravel
 • Program
 • Cykelleje
 • Niveau
 • Hotel
 • Guider
 • Rejsen inkluderer
 • Tilkøb
 • GOUDA Rejseforsikring
 • Downloads
 • Reviews
 • Booking

GRAVEL PÅ MALLORCA

27. april - 4. maj 2024 (uge 18)

21.  september - 28. september 2024 (uge 39)

Gravel er eksploderet i Danmark og hvorfor ikke tage denne nye sport med på ferie?
Vi har i en længere periode ønsket at tilbyde rejser som henvender sig til gravel motionisterne, for mulighederne er enorme i Europa.

På denne tur vælger vi at kombinere det med et behageligt klima, sydlandsk kultur og flot natur.
Mallorca har rigtig mange gode landeveje til racercykler, men de har også en skattekammer af grusveje og slidte asfaltveje som blot venter på at blive indtaget - det gør vi nu. 

At cykle gravel på Mallorca er en enestående oplevelse for eventyrlystne cyklister. Øen er berømt for sine smukke landskaber, varierende terræn og perfekte vejrforhold, hvilket gør den til et ideelt sted at udforske på gravelcykel.

Mallorca byder på et væld af gravelveje og stier, der fører dig gennem maleriske landsbyer, smukke bjerge, frodige dale og langs kysten med betagende havudsigt. Du kan forvente at blive mødt af en fantastisk blanding af asfalterede veje, grusveje og endda nogle eneklte tekniske og singletracks, alt efter hvilken rute vi vælger.

Det smukke landskab og det milde klima gør cykling på Mallorca til en sand fornøjelse. Du vil passere smukke olivenlunde, mandeltræer, vinmarker og frodige Middelhavsvegetation, der tilføjer en naturskøn dimension til din cykeloplevelse.

Mallorca er også kendt for sine bakkede områder, hvilket giver dig mulighed for at udfordre dig selv og forbedre din kondition og teknik. Uanset om du er en erfaren gravelrytter, eller om du er nybegynder, der ønsker at nyde en mere afslappet tur i naturskønne omgivelser, vil Mallorca have noget at tilbyde dig.

Undervejs sørger vi for at du oplever lokale specialiteter og nyder autentiske mallorcinske retter i de charmerende landsbyer, vi passerer. 

Uanset om du er på jagt efter spænding, naturskønhed eller en kombination af begge dele, vil cykling på gravel på Mallorca opfylde dine forventninger. Det er en unik måde at udforske øens skjulte perler, komme tættere på naturen og opleve øens mangfoldighed på en aktiv og eventyrlig måde.

Skal du være én af de første der skal med, så tøv ikke med at tilmelde dig her.

Vi opfordrer til at du tager din egen cykel, med da mulighederne for at leje en gravelcykel på Mallorca endnu er ret begrænset.

Ingen detaljer fundet.

Rejseprogram

Dag 1

Dato : 30. september 2023

Ankomst

06:30 København
09:25 Palma
------------------
07:10 Billund
10:00 Palma

Vi tager forbehold for ændringer af flytider. Mødetid 2 timer før.

Dag 2

Dato : 1. oktober 2023

Tid : 9:00

1. cykeldag

80 km - 400 højdemeter

Den første dag handler det om at blive komfortabel med cyklen, klimaet og de øvrige deltagere, så vi har planlagt en rute, hvor der er plads til det hele.

Vi kører kun med ét hold - det handler om oplevelsen frem for hastigheden.

Denne graveltur er en typisk flad spansk rute. Med kun 400 højdemeter fordelt over 80 km er denne tur ideel som introduktion til gravel på Mallorca. Der er masser af forskellige grusveje, men aldrig for tekniske. Halvvejs gør vi holdt til en kaffepause.

Dag 3

Dato : 2. oktober 2023

Tid : 9:00

2. cykeldag

90 km - 800 højdemeter

Denne 90 km lange tur fører dig ud på de bedste grusveje på Mallorca. Det er en varieret rute med grus strækninger og masser af op- og nedkørsler.
Der er en god blanding af landeveje og grusveje. Undervejs stopper vi til kaffe/frokost på en lokal restaurant.

Dag 4

Dato : 3. oktober 2023

Tid : 9:00

3. cykeldag

85 km - 700 højdemeter

Denne rute byder på 80 km ren gravelglæde. Der er en god blanding af landeveje, enkeltspor, flade grusveje og skjulte stier. Veje som disse er alt, hvad du har brug for til en fantastisk graveloplevelse. Vi indlægger en kaffepause i en af landsbyerne på vejen.

Dag 5

Dato : 4. oktober 2023

Tid : 9:00

4. cykeldag

85 km - 1000 højdemeter

Dette er en af de mere udfordrende ture, hvor der venter en stigning på omkring 540 meter op til Puig de Randa. På toppen finder du et gammelt kloster med en fantastisk udsigt over landskabet, og her får vi også muligheden for at nyde en lækker frokost.

På vejen tilbage fortsætter turen over grusveje forbi Sencelles og Benisalem, før vi vender tilbage til hotellet, hvor vi kan nyde en velfortjent kold forfriskning.

Day 6

Dato : 5. oktober 2023

Tid : 9:00

5. cykeldag

82 km - 790 højdemeter

Vi starter fra hotellet og kører mod den charmerende by Sineu, der fører os igennem smukt landskab og den autentiske mallorcinske natur.

Vi følger grusveje og stier, der snor sig gennem frodige marker og idylliske landskaber. Vi cykler forbi olivenlunde, vinmarker og karakteristiske mallorcinske stenhuse undervejs. Ruten byder på varieret terræn, inklusive lette stigninger og nedkørsler, der vil udfordre dine evner som gravelrytter.

Sineu er kendt for sin historiske betydning og sin traditionelle ugentlige markedsdag, hvor lokale produkter og håndværk udstilles og sælges. Vi holder en velfortjent pause med frokost på en af de lokale restauranter eller caféer.

Efter at have genopladet energien fortsætter vi tilbage mod hotellet ad lignende grusveje og stier. Det naturskønne landskab og den rolige atmosfære, der præger området er meget betagende.

Day 7

Dato : 6. oktober 2023

Tid : 9:00

6. cykeldag

65 km - 1170 højdemeter

En mere kuperet rute venter i dag, hvor vi slutter af med en god bakke lige i baghaven, som kan springes over hvis ikke du føler at energien rækker, men vi opfordrer naturligvis til at køre med 😁
Vi kommer til at cykle langs kanten af Tramuntana bjergkæden, som betyder at ruten bliver forholdsvis kuperet.

Vi slutter cykelugen af på hotellet med hygge og en kold drink efter en masse sjove oplevelser.

Day 8

Dato : 7. oktober 2023

Hjemrejse

19:55 Palma
22:55 København
-----------------------
11:20 Palma
14:15 Billund

Vi tager forbehold for ændringer af flytider.
Guiderne vil oplyse de nøjagtige afhentningstidspunkter.

Medbring din egen gravelcykel

Der er ingen der kender din cykel bedre en dig selv og du ved præcist hvordan den virker og skal køre. 
Vores erfaring siger at man ofte får den bedste ferie og oplevelse når man kører på sin egen cykel, så derfor kan du med fordel medbringe din egen cykel. 

Vi tilbyder at du kan medbringe cyklen i flyet og sørger for lokal tansport fra lufthavnen til hotellet. 

Du skal blot sørge for at den er pakket godt sammen til transporten og medbringe de værktøj du skal bruge for at klargøre den til en dejlig cykelferie. 

 

Cykeleje

Ligesom i Danmark er gravel i vækst på Mallorca, men vi må erkende at forkus stadig lægger mest på almindelige racercykler. 

Vi har dog lokaliseret flere udlejere af gravelcykler som vi kan henvise til. 

Ved cykelleje skal du huske følgende:

 • Pedaler, som passer til dine cykelsko
 • 2 x drikkedunke eller en camelbag
 • Evt. cykeltaske
 • Cykelhjelm
 • Beslag til din GPS
 • Evt. egen saddel (cyklerne har fine sadler)
 • Multiværktøj til montering af eget udstyr (GPS) og pedalnøgle.

Vi anbefaler, at du bestiller din cykel så tidligt som muligt, da der er stor efterspørgsel på cyklerne.

Bestilling af leje cykel skal gøres direkte på udlejernes hjemmeside

Rad Salon - KLIK HER

Gravelbiking Mallorca - KLIK HER

 

Det kan være vanskeligt at fastsætte et specifikt niveau og en hastighed på gravelcykling, da det vigtigste er, at alle deltagerne kan være med og få en god oplevelse. Vi forventer dog, at du har erfaring med at cykle gravel og har kørt i mindst et halvt år, så du har styr på teknikken.

Terrænet på Mallorca er generelt kuperet, og du kan forvente at køre på både udfordrende stigninger og spændende nedkørsler. Der vil dog også være mulighed for at finde flade strækninger med grusveje, især i midten af øen.

Det er vigtigt, at du træner godt op inden turen, så du er i god form og har energi til at nyde naturen undervejs.

Distancerne vil typisk være mellem 60 og 100 km om dagen, afhængigt af ruten og deltagerne.

Som udgangspunkt vil vi køre som ét hold, men hvis der er tilstrækkeligt med deltagere, vil vi have to guider med og opdele os i to hold med forskellige niveauer. Så tag endelig dine cykelvenner med - det bliver sjovt og udfordrende for alle! 😁👍

Hotel eller Finca?
Mængden af deltagere er afgørende for hvor vi bor. 

Vi samarbejder med en række mindre hoteller og Finca'er mellem Caimari og Santa Maria, som er et godt udgangspunkt for gravelture. Er det en mindre gruppe finder vi et lille sted, som udgør den perfekte ramme for vores rejse, lige så vel vil vi finde et mindre hotel, hvis gruppen bliver lidt større. 
For os er det vigtigt at placering i forhold til gruppen og terrænet er godt, så vi få skabet en hyggelig atmosfære og ikke bruger for meget tid på transport ud til ruterne. 

Sådan bor du:

I delt dobbeltværelse med eget bad/toilet. 
Værelserne at flot indrette med alt hvad du har brug for under dit ophold. 

Mulighed for at tilkøbe enkeltværelse. OBS - kun begrænset antal værelser, så først til mølle. 

Forplejning:

På hotellet er halvpension inkluderet i opholdet, hvilket betyder, at både morgenmad og aftensmad er inkluderet i prisen. Du kan se frem til at starte dagen med en velsmagende morgenmad og slutte den af med en lækker aftensmad på hotellet.

Når det kommer til frokosten, vil vi typisk nyde den på en lokal restaurant eller café i en af de små landsbyer, vi passerer på vores cykelture. Dette giver dig mulighed for at opleve den autentiske madkultur og smage på lokale specialiteter undervejs. Vi vælger omhyggeligt steder, der tilbyder velsmagende og varierede menuer, så der er noget for enhver smag.

Med halvpension på hotellet og frokost på lokale steder kan du se frem til at nyde en gastronomisk oplevelse, der afspejler Mallorcas kulinariske rigdom og giver dig energi til at fortsætte dine eventyr på cyklen.

Skatter og afgifter:

Myndighederne på Balearerne opkræver en skat på hotelovernatninger. Skatten varierer afhængigt af officiel hotelkategori samt opholdets længde og skal betales kontant eller med kreditkort til hotellet ved check-in.
Følgende skattesatser gælder pr. person pr. nat for alle over 16 år i de første otte nætter:

Hoteller/lejlighedshoteller kategori 1, 2 og 3: maj-oktober: 2,20 EUR, november-april: 0,55 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 3+ og 4: maj-oktober: 3,30 EUR, november-april: 0, 80 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 4+ og 5: maj-oktober. 4,40 EUR, november-april: 1,10 EUR

Skatten halveres fra og med den niende nat.

Udvalg af billeder fra hoteller vi benytter. 

Vores gennemgående formål med alle turene er:

 • Sikkerhed
 • Vi cykler sammen og alle skal med hjem
 • Vi hygger os og har det sjovt
 • Vi får motion på en sjov måde
 • Masser af naturoplevelser

 

Vi benytter både danske og lokale engelsktalende guider. 

Forud for rejsen får du oplyst hvem der er guide på din gravel rejse. 

 

 • Direkte fly med Sunclass Airlines t/r
 • 20 kg. bagage inkl. max 6 kg. håndbagage
 • Transport mellem lufthavn og hotel t/r
 • 7 nætter på hotel VIVA Sunrise
 • All-inclusive
 • Daglige cykelture
 • Danske cykelguide
 • Mad ombord på flyet t/r
 • Cykeltransport på flyet t/r
 • Cykelleje på Mallorca
 • Lokal turist skat
 • Enkeltværelse
 • Opgradering af værelse
 • Cykeltøj
 • Forsikringer

PAPUGA HOLIDAYS samarbejder med GOUDA

Vi anbefaler at du sørger for at have dine forsikringer i orden allerede ved bestilling af din næste rejse. 
HUSK at bestille din afbestillingsforsikring samme dag, som du køber din rejse. 

Afbestillingsforsikring 

BESTIL HER

Enkeltrejseforsikring

BESTIL HER

Årsrejseforsikring

BESTIL HER

Papuga Holidays modtager provision ved salg af Goudas rejse- og afbestillingsforsikringsprodukter.

Vær opmærksom på, at du allerede kan være dækket af en rejse- eller afbestillingsforsikring via dit indboforsikringsselskab, kreditkort eller lignende. Vær dog opmærksom på, at der kan være forskelle i forsikringsdækningen.

Ønsker du at sende tur oplysninger til andre?

Der er ingen anmeldelser endnu.

Be the first to review “MALLORCA – GRAVEL”

Vent venligst...

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.