Er Gravel rejser noget for dig..?

Hvad er “Gravel Cykling” og hvorfor er det blevet så populært de seneste år..?

Rigtigt mange motions ryttere har fået øjnene op for denne alternative måde, at cykle på. Hvis du stiller spørgsmålet: Hvad kan Gravel Cykling som andre cykel discipliner ikke kan? Til en af de mange garvede danske “Gravel Grinders” så får du oftes følgende svar: Gravel Cykling tilbyder en helt Unik måde, at se den danske natur på. Du kommer væk fra den tunge trafik og ud på mindre veje og stier, er din rute strikket ordentligt sammen, møder du kun ganske få biler hvis du overhovedet møder nogle. Denne cykel disciplin har for vane, at bringe folk tættere sammen og skabe stærke communities uanset hvilket niveau du er på, her er plads til alle. Disse svar er for de fleste grund nok til, at gå ned forbi den lokale cykel pusher og købe deres første Gravel Bike. For det er præcis den tendens rigtigt mange cykelforretninger oplever lige nu.

Oprindeligt opstod Gravel Cykling i USA, hvor disciplinen fik sit retmæssige navn tilbage i starten af det nye år 1000. Formålet var netop, at komme væk fra de store trafikerede veje og søge tryghed samt natur oplevelser på de mere øde og mindre brugte grusveje. Heraf kommer udtrykket “Roads less traveled” der er blevet synonym med Gravel Cykling.

I det seneste år 10 er der sket en stærk udvikling inden for Gravel, ikke kun i USA og Danmark, men i det meste af verden. Gravel events af forskellige karakterer skyder op, nærmest over det hele. “Bikepacking” er et helt kapitel for sig selv, og er ligeledes blevet voldsomt populært. Her handler det om, at pakke det absolut mest nødvendige på cyklen, og kører ud i naturen på en planlagt eller spontan rute, gerne med en eller flere overnatninger undervejs. Spontanitet og lysten til, at kører på opdagelse vægter også tungt, når vi snakker Gravel. Er du lige hoppet på din første Gravel bike, og skal ud og finde grus i dit lokal område, så skal du være indstillet på, at du nemt kan komme til, at kører forkert og må vende om igen. Men rammer du der i mod rigtigt, så giver det en helt særlig “opturs” følelse. Udover at give en masse oplevelser, er Gravel mindre konkurrence præget, og meget mere lagt an på, at du kan udfordre dig selv, sammen med dine kammerater. En gentlemen/woman’s sport vil nogle måske kalde den. Du finder vores gravel rejser herunder.