Guide: Ja - dansk,Ja - engelsk Pension: Halvpension,Pic-nic Transport: Fly,Kør-selv Rejse: Vandring Rejseform: Gruppe
 • Toscana
 • Program
 • Hotel
 • Guide
 • Rejsen inkluderer
 • Tilkøb
 • GOUDA Rejseforsikring
 • Downloads
 • Booking
 • Reviews

Unik vandreferie i Toscana

- en perfekt kombination af bjergene i Nord og de bløde bakker i Syd!

27. april - 4. maj 2024  (inkl. deltagelse i Marca delle Ville) 

Vandreferie med perfekt balance imellem vandring betagende smukke landskaber, historie og smag på Italiens gastronomiske specialiteter!

De grønne landskaber med frodige dale, bløde bakker, smukke vinmarker og små landsbyer med middelalderarkitektur, indbyder til, at stoppe op nyde omgivelserne alt imens du får fornyet energi til, at fortsætte vandringen rundt i det betagende landskab.

Alsidige vandreture

Denne vandreferie i Toscana byder på 6 unikke og alsidige vandredage fyldt med smukke udsigter, gastronomiske oplevelser og et indblik i det autentiske Toscana.

Vi starter med 2 unikke og oplevelsesrige vandredage i bjergene nord for Firenze. her skal vi blandt andet skal over Italiens længste hængebro (frivilligt) samt opleve Europas største flyverbunkeskjule fra 2. verdenskrig. Efter to dage i Nord flytter vi os til Lucca i det sydlige Toscana, hvor vi skal nyde det grønne landskab og se nærmere på de gamle smukke Middelalderbyer. Vi skal igennem olivenlunde og vinmarker og vi skal vandre langs en gammel smuk aquadukt, alt imens vi lytter til naturens forunderlige lyde helt tæt på.

Alle vandringer ledsages af en lokalguide (engelsktalende) samt en dansk vandreguide fra Papuga Holidays.

Rejs sammen med andre 

Rejsen arrangeres som en grupperejse med max 20 deltagere med fokus på det hyggelige fællesskab.
Rejsen er for alle - dette uanset om du rejser alene eller sammen med andre.

Vi har gjort det nemt

For vi har sammensat en pakkerejse med et program, hvor vi sørger for alt det praktiske med fly, transfer, udflugter og indkvartering med forplejning – du skal blot pakke vandreskoene og nyde naturen, fællesskabet og de mange dejlige oplevelser.

Glæd dig til en unik vandreferie i det bjergrige Toscana, med flotte vandreture i storslået natur, utrolige panoramaudsigter over bølgende bakker, olivenlunde, vinmarker og middelalderlige bjergbyer!

Vi går i et fornuftigt tempo, med tid til at opleve, nyde, trække vejret og tage masser af smukke billeder undervejs.

Rejsen kan bestilles både som kør-selv eller du kan vælge at bestille en færdig pakkerejse inklusiv flybillet igennem Papuga Holidays. 

Marcia delle Ville 2024

Eksklusivt for rejsen fra den 27. april til den 4. maj 2024

Denne begivenhed finder sted søndag den 28. april og omfatter 11 forskellige vandreruter med varierende længder.

Konceptet går ud på at ejere af de smukkeste villaer i Lucca-området åbner deres døre for offentligheden, så besøgende kan komme ind på grunden og beundre de smukke huse og bygninger.

I den første udgave af begivenheden i 1977 deltog 176 deltagere. Siden da er begivenheden gradvist vokset og tiltrækker hvert år et stort antal besøgende, hvor omkring 20.000 mennesker deltager.

Arrangørernes dedikation, støtten fra Capannori kommune og det aktive samarbejde mellem villa- og historiske hussejere gør det muligt at besøge disse smukke villaer på denne ene dag.

Der er forskellige distancer at vælge imellem: 26 km, 16 km, 10 km og 4 km.

Løbet starter mellem kl. 08:00 og 09:30 afhængigt af den valgte distance.

For at deltage pålægges der en gebyr på cirka €20 udover turens pris. Bemærk, at tilmeldingen endnu ikke er åbnet, så vi kender ikke prisen for 2024, og der forbeholdes ret til at ændre beløbet.

Unik vandreferie i det autentiske Toscana

Uge-program 

Itineraries

Dag 1

Rejsedag / ankomst til Toscana

Kør-selv betyder at du selv bestemmer farten og kører til Toscana hvor vi mødes først på eftermiddagen. Præcist tidspunkt aftales. Vi vandrer ikke den første dag.

Vælger du tilkøbe at fly sendes flytider m.m. senere.
Mødetid i lufthavnen er minimum 2 timer før.
Du skal forvente en mellemlanding undervejs.

Vi forsøger at planlægge fly ankomst i Italien, således at gæster fra begge lufthavne kan følges til hotellet i samme bus/bil. Det må forventes kortere ventetid indtil hele gruppen er samlet.
Ved ankomst bliver vi indlogeret på vores hotel.

Vi spiser fælles aftensmad på hotellet kl. 19:00

Dag 2

Hængebro og flyverbunkeskjul

Vi starter vores vandreferie i Ponte Sospeso, hvor dem der har lyst kan gå over Italiens længste metalhængebro på 220 meter (har man ikke lyst til at gå over broen, blir man bare tilbage og venter på de andre - ventetid max 15 minutter). Herefter går turen videre igennem dalen langs floden Lima, hvor vi undervejs møder gamle ruiner af jern og malm fabrikker.
Fremme ved bredden af floden omkring den gamle toldbro, Ponte Castruccio, holder vi en pause inden vi tager turens stejle opstigning op mod middelalderbyen Popiglio (har man ikke mod på denne opstigning, kan man blive hentet og kørt det sidste stykke op i minibus)
Frokosten spiser vi på en lokal restaurant, inden vi fortsætter i bus ud til Europas største underjordiske flyverbunkerskjul med mere 4 km underjordiske tunneler. Området var oprindeligt en gammel våben og ammunitions fabrik, men er i dag omdannet til militært museum fra anden verdenskrig.
Tilbage på hotellet er der tid til afslapning, inden vi spiser fælles aftensmad kl. 19:00

Distance: ca. 5 km
Aktiv vandretid: ca. 3 timer
Niveau: (1-5) 3
Underlag: Mix af bjergstier, skovstier, brosten trapper & asfalt

Dag 3

Smuk vandretur med panoramaudsigter

Efter en lækker morgenmad bliver vi kørt til byen Cutigliano, hvor vi skal med en svævebane op til det smukke området Doganaccia. Her samles vi på det lokale refugium, hvor vi får en kop kaffe, inden panorama turen går henover bjergryggene til den lille sø Lago Scaffaiolo, der ligger på grænsen midt imellem regionerne Toscana og Emilia-Romagna.
Efter ophold og afslapning går vi tilbage mod det lokale refugium, hvor vi undervejs passerer et gammelt krigsmonument i Passo della Croce Arcana.
Hele turen er præget af fantastisk panorama fra toppen af bjergene i ca. 1700 m højde.
Tilbage på det lokale refugium vil der være være mulighed for at købe frokost, inden vi tager svævebanen ned til Cutigliano, hvor vi har tid på egen hånd i den lille by, som er præget af specielle huse med en helt særpræget arkitektur.

Vi spiser fælles aftensmad på hotellet kl. 19:00

Distance: ca. 8-10 km
Aktiv vandretid: ca. 3-4 timer
Niveau: (1-5) 3
Underlag: Bjergstier, faste grustier

Dag 4

Byvandring og vinsmagning

Efter morgenmaden tjekker vi ud fra vores bjerghotel og bliver kørt ind til den historiske by Pistoia, hvor vi blandt andet skal besøge det lokale marked i den gamle bydel.
Herefter fortsætter vi ind på det berømte torv Piazza Duomo med katedralen, dåbskapellet og det gamle rådhus, inden vi efter et par hyggelige timers ophold i den smukke by, sætter kursen mod Lucca og Toscana's bløde bakker, som er vores opholdssted de næste 4 dage.

Vi skal bo på en autentisk familiedrevet vingård, beliggende i landlige omgivelser - men stadig tæt på by og indkøbsmuligheder.

Eftermiddagen kan bruges på at slappe af i hotellets skønne have med den indbydende pool, gå en tur i vinmarkerne eller tage på opdagelse i den nærliggende by.

Inden aftensmaden har vi arrangeret en rundvisning i gårdens vinproduktionen - naturligvis med afsluttende vinsmagning :)
Vi spiser fælles aftensmad i hotellets restaurant kl. 19:00

Distance: Byvandring
Niveau: (1-5) 1
Underlag: Asfalt og brosten

Dag 5

Frisk havluft og sejltur

Dagen i dag er en kombination af smuk vandring og afslappende sejllads.
Vi starter ud i et fredet naturområde omkring søen Lago di Massaciuccoli, i Torre del Lago Puccini, hvor vi vandrer ved havet igennem en klassisk middelhavs fyrreskov alt imens vi nyder den friske luft og de forunderlige lyde.
Efter frokost mødes vi på den lille hyggelige lokale kaj og går ombord på en privat båd til en times sejltur rundt på søen, hvor vi kan nyde den lokale fauna og flora fra en anden synsvinkel - alt sammen selvfølgelig med den lokale og verdensberømte komponist Giacomo Puccinis musik i højtalerne. Efter sejlturen tager vi bussen tilbage til hotellet.
Vi spiser fælles aftensmad på hotellet

Distance: ca. 9 km
Aktiv vandretid: ca. 3-4 timer
Niveau: (1-5) 2
Underlag: Grus, skovstier og sand

Dag 6

Nottolini-akvedukten

I dag venter der en smuk vandretur langs det strålende ingeniørarbejde og et neoklassisk kunstvær - Nottolini-akvædukten!
Få kilometer fra Lucca, ligger denne næsten intakte akvædukt som blev bygget i det 19. århundrede for at forsyne byen og dermed forbedre dens hygiejniske forhold. Vi følger en del af akvædukten og ser de forskellige typer arkitektur, mens vi passerer et smukt skovområde, for at nå frem til de gamle cisterner, kanaler og vand opsamlingspunkter. Efterfølgende bliver vi kørt helt ind i det gamle centrum af Lucca, hvor vi bliver sat af ved indgangen "Porta Sant Anna" Her kan nydes en god frokost og der bliver mulighed for at gå selvstændigt hele vejen rundt på Luccas berømte renaissance Bymur (ca. 4.3 km), eller man kan vælge bare at gå bare en lille del og nyde Lucca med de smukke brostenslagte små middelaldergader, specielle torve, tårne og kirker. Efter aftale med rejselederen mødes vi på et givent tidspunkt og tager bussen tilbage til hotellet.
Fælles aftensmad på hotellet

Distance: ca. 7,5 km (langs akvædukten) + byvandring
Aktiv vandretid: ca. 3 timer
Niveau: (1-5) 1
Underlag: Fladt landskab på grus og skovstier

Dag 7

Montecarlo og klassiske Toscana bakker

Vi afslutter en oplevelsesrig vandreferie med en vandring i de bløde Toscana bakker, hvor vi blandt andet skal besøge den lille smukke Middelalderby Montecarlo.
Vi vandrer igennem grønne olivenlunde og vinmarker og gør et kort stop i ved fæstningen i byens centrum, inden vi fortsætter til vores frokoststop hos en lokal vinbonde.
Efter en lækker frokost med lokale specialiteter og vin, gir' bonden en kort rundvisning' hvor vi får et indblik i selve produktionen og bearbejdningen af den lokale oliven.
Herefter er det retur til hotellet hvor resten af eftermiddagen kan nydes i de dejlige omgivelser, inden det er til til ugens sidste fælles aftensmad.

Distance: ca. 5-6 km
Aktiv vandretid: ca. 2-3 timer
Niveau: (1-5) 2
Underlag: Mix af skovstier, grusstier, brosten og asfalt

Dag 8

Hjemrejse

Kør-selv gæster bestemmer selv afrejsetidspunkt, men værelserne skal forlades kl. 11 på afrejsedagen.

Vi bliver hentet på hotellet og kørt til lufthavnen hvor vi rig på oplevelser og hyggeligt fællesskab, flyver retur til Danmark.
Programmet er med forbehold for ændringer.

Flytider tilgår

Hoteller (henholdsvis 3 & 4 nætter)

Hotel La Pace
Via della Vittoria 4, Maresca, (PT) 51028
(3 nætter i det nordlige Toscana)

Beliggende i hjertet af landsbyen, har hotellet udsigt over torvet foran kirken
Hotel La Pace blev åbnet i 1953 af Soriana og Giovanni, og siden da er det blevet ledet af hele Bizzarri-familien.
Det har en familiær atmosfære, som er virkelig behagelig.
Så snart du krydser tærsklen til dette charmerende hotel, kan du opleve en særlig, varm, intim og omsluttende atmosfære. Et sted, hvor hver detalje er taget hånd om med lidenskab, en pension, der fremkalder de steder, der engang skabte Pistoia-bjergenes historie.
En dygtig blanding af tradition og modernitet, hvor historien blander sig med nutiden og skaber en tidløs stil.

Sådan bor du:
Rummelige dobbeltværelser (2 personer eller som enkeltværelse)

Der bliver dækket op til fælles morgen- og aftensmad i hotellets restaurant og du kan glæde dig til en smag på velsmagende Italienske specialiteter

Se hotellet HER

Agriturismo Tenute Di Badia
55011 Altopascio
(4 nætter på en vingård i det sydlige Toscana)

Autentisk vingård med sjæl
Tenute di Badia er en hyggelig familie drevet vingård omgivet af smukke vinmarker, men stadig perfekt beliggende i forhold til seværdighederne i området. Den landlige beliggenhed kan føles som om man er langt væk fra alting, men i virkeligheden opholder man sig blot få minutters gang fra nærmeste indkøbsmuligheder og indkøbscenter og tæt på bjergbyen Montecarlo.
Den tilhørende grønne have med privat swimming pool indbyder til afslapning og der vil også være rig mulighed for at gå på opdagelse i vinproduktionen.

Sådan bor du:
Lejligheder (2 personer eller som enkeltværelse)

Se vingården HER

Enkeltværelse alle 7 nætter kan tilkøbes for kr. 1600,-

Vores danske vandreguide fra PAPUGA HOLIDAYS er Lise Wosniak, der har mange års erfaring med vandreture - både som guide men også som deltager på nogle af de mest krævende vandreture rundt omkring i hele verdenen.

I Toscana tilknytter vi også en lokalguide, som vil dele ud af sin viden og føre os sikkert igennem dagsturene.

 • 7 x hotel i delt dobbeltværelse
 • 2 x lufthavns transfers Bologna/Pisa/Firenze
 • 1 x transfer fra Montalcino -> Hotel på 2.dag
 • 2 x lokal guider (min 1 engelsktalende) på alle 4 vandreture
 • Morgenbuffet inkluderet
 • Middag hver aften, 4 retter, m. vand og vin inkluderet
 • 1 x winetasting + local specialities på 2.dag

Depositum udgør 25% af rejsens pris og faktureres ved bestilling. 
Restfaktura fremsendes 70 dage før afrejse. 

 • Fly tur/retur
 • Enkeltværelse
 • Drikkevarer
 • Ekstra måltider og snacks
 • Drikkepenge

PAPUGA HOLIDAYS samarbejder med GOUDA

Vi anbefaler at du sørger for at have dine forsikringer i orden allerede ved bestilling af din næste rejse. 
HUSK at bestille din afbestillingsforsikring samme dag, som du køber din rejse. 

Afbestillingsforsikring 

BESTIL HER

Enkeltrejseforsikring

BESTIL HER

Årsrejseforsikring

BESTIL HER

 

Papuga Holidays modtager provision ved salg af Goudas rejse- og afbestillingsforsikringsprodukter.

Vær opmærksom på, at du allerede kan være dækket af en rejse- eller afbestillingsforsikring via dit indboforsikringsselskab, kreditkort eller lignende. Vær dog opmærksom på, at der kan være forskelle i forsikringsdækningen.

Ønsker du at sende tur oplysninger til andre?
Please wait...

There are no reviews yet.

Be the first to review “TOSCANA VANDREFERIE”

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.