Guide: Ja - dansk,Ja - engelsk Pension: Halvpension,Pic-nic Transport: Fly Rejse: Vandring Rejseform: Gruppe
 • Madeira
 • Program
 • Niveau
 • Hotel
 • GOUDA Rejseforsikring
 • Guide
 • Downloads
 • Rejsen inkluderer
 • Tilkøb
 • Reviews
 • Booking
 • FAQ

Vandreferie på Madeira

23. oktober - 30. oktober 2023 

Omringet af Atlanterhavets krystalklare blå vand er Madeira med sit milde klima, storslået natur og en ægte portugisiske gæstfrihed uden tvivl et besøg værd.

Indhold

På denne vandreferie på Madeira skal vi vandre langs de berømte levadaer, der snor sig igennem den fortryllende natur og vi skal igennem frugtbare dale og blomsterfyldte urskovsagtige strækninger, hvor vi undervejs møder udsigtspunkter med de mest spektakulære udsigter. Vi skal i bjergene, hvor oregano, eukalyptus, vinmarker og frugtplantager udgør et imponerende grønt hav af duftende planter på bjergsiderne.

Der er ikke kun fastlagte vandreture på programmet. På denne rejse får du også lidt tid på egen hånd, hvor der er rig mulighed for at se nærmere på de farvestrålende botaniske haver, gamle bydele, katedraler og meget mere.

Gruppe og fællesskab

Det sociale fællesskab vægter vi højt og hvis tiden samt programmet tillader det, lægger vores guider derfor op til, at vi afrunder de daglige vandringer med en kold forfriskning på en af byens lokale cafeer eller i nærheden af hotellet.  
Aftensmaden spiser vi sammen og forsøger at sidde samlet, så vi kan dele dagens oplevelser med hinanden. For dem der har lyst, mødes vi igen efter aftensmaden og afslutter dagen med en lille godnatdrink på hotellet.

Denne vandrerejse arrangeres som en grupperejse med max 15 deltagere og alle er velkommen - dette er uanset om du rejser alene eller sammen med andre.
Der plejer at være stor rift om vores enkeltværelser, som næsten altid bliver udsolgte, hvilket giver et godt billede af, at vores rejser er for alle.

OBS - vi flyver kun fra Kastrup

Program

Itineraries

Dag 1

Time : 0:00

Afrejse fra Kastrup

Flyrejse fra Kastrup direkte til Funchal - flyvetid ca. 4:40 timer.

06:00 Seneste fremmøde i Kastrup - gerne før da Security kan tage lang tid.
08:00 Kastrup
11:40 Funchal

Der tages forbehold for ændringer i tidspunkter.

Vi bliver hentet i bus og kørt til vores hotel i Funchal by. Transfertid ca. 25 minutter.
Indtjekning på hotellet.
Frokost på egen hånd.
14:30 Lokal rundtur i området ved hotellet med guiden Lise

Fælles aftensmad på hotellet. Guiden oplyser tidspunkt.

Dag 2

Ponta de Sâo Lourenco (heldagsudflugt med frokost)

Friske og spændte tager vi afsted på rejsens første vandring i et skønt og livligt Natur reservat på den østlige del af øen. Foruden et fuldstændig unikt landskab, sammenlignet med resten af øen, oplever du et sjældent fugleliv, betagende panorama udsigter over Atlanterhavet og imponerende klippedannelser.
Fælles aftensmad på hotellet

Distance: ca. 8 km
Aktiv gåtid: ca. 3-4 timer
Tidsrum: 09:00 - 17:00
Niveau: Moderat
Frokost: Picnic

Dag 3

Levada Referta Levada walk Your Plan

Efter to forholdsvis lange dage, er vi klar til ugens korteste vandring, som foregår på en af lettere levadaer. Foruden endnu mere betagende natur, vil vi også tage dig med igennem et par små hyggelige landsbyer og en sukkerrørsfabrik der i særdeleshed også er et af kendetegnene for Madeira.
Fælles aftensmad på hotellet.

Distance: ca. 8 km
Aktiv gåtid: ca. 3½ timer
Tidsrum: 09:00 - 17:00
Niveau: Moderat
Frokost: Picnic

Dag 4

Pico do Areeiro / Pico Ruivo / Achada do Teixeira (heldags udflugt med frokost)

I dag finder vi for alvor ud af hvorfor Madeira betegnes som Atlanterhavets Perle!
Udsigterne er betagende, klippeformationer skyder i himlen som tidløse statuer og en overflod af unikke planter gør dette sted til deres naturlige levested. Vi går igennem en gammel lyngskov med flere hundrede år gamle træer og når til sidst frem til øens højeste punkt (Pico Ruivo) der med sine helt spektakulære udsigter, kan tage puste fra enhver. Det siges faktisk, at man på en klar dag kan se 'for evigt”.
Fælles aftensmad på hotellet

Distance: ca. 13 km
Aktiv gåtid: ca. 5 timer
Tidsrum: 09:00 - 17:00
Niveau: Middelsvær med opstigning. Mulighed for genvej.
Frokost: Picnic

Dag 5

Fridag

Dagen i dag er uden program og der er derfor rig mulighed for at slappe af og- eller opleve lidt på egen hånd. Vi kan anbefale at gå på opdagelse i Funchal, hvor det gamle kvarter charmerer enhver, mens byens rigdom samtidig afspejler sig i de mange bygninger, lækre restauranter og ikke mindst de fortryllende parker med smukke farverige blomster.
Fælles aftensmad på hotellet.

Dag 6

Ribeiro Frio/ Lamaceiros/ Portela (heldags udflugt med frokost og poncha)

Denne vandring foregår på en af de mest kendte levadaer på Madeira og du kan godt glæde dig til en fantastisk dag i vandreskoene.
Vi vandrer på gode stier, hvor kontrasterne imellem lys og skygge på smukkeste vid filtrerer gennem laurbær- og lyngtræerne. Stierne går igennem afvekslende og uspolerede landskaber, hvor du for alvor kan nyde naturens stilhed, kun afbrudt af fuglesang og de rislende vandløb.
Denne vandring er uden tvivl balsam for krop og sjæl.

Distance: ca. 12 km
Aktiv gåtid: ca. 4½ - 5 timer
Tidsrum: 09:00 - 17:00
Niveau: Moderat
Frokost: Picnic

Dag 7

Levada walk Boa Morte - Cabo Giräo (heldags udflugt med frokost)

Ugens sidste vandring foregår ved Rabaçal, der bestemt er en af de mest populære gåture af alle, med en mangfoldighed af endemiske arter sammen med mangfoldigheden af fauna og flora. Udsigten over dalen er magisk, og vandfaldene i Risco og de 25 springvand vil helt sikkert gøre turen til en af dine favoritter.
Rabaçal anses for at være et af de mest forbløffende steder at vandre på Madeira og giver dig mulighed for at nyde den mystiske øs rene skønhed.

Distance: ca. 13 km
Aktiv gåtid: ca. 4½ timer
Tidsrum: 09:00 - 17:00
Niveau: Moderat
Frokost: Picnic

Bemærk: Tunneler og svimmelhed

Dag 8

Hjemrejse med fly til Kastrup

Efter en dejlig uge fyldt flotte vandringer og en masse gode ferieminder i bagagen, er det tid til at vende hjem til Danmark.
Guiden oplyser nøjagtig afhentningstidspunkt fra hotellet.

Flyrejse direkte fra Funchal til Kastrup - flyvetid ca. 4:45 timer.

13:00 Funchal
18:45 Kastrup

Der tages forbehold for ændringer i tidspunkter

Niveau:
Daglige distancer på imellem 8 og 13 km og op til ca. 500 højdemeter. 

Vandringerne foregår i både kuperet og fladt terræn, men hvis du er vant til at vandre og er i almindelig god fysisk form, kan du godt være med på denne vandreferie.

Vi er ikke afsted for at komme hurtigt i mål, men derimod for at nyde den smukke natur, betagende udsigter og lytte til det rige dyreliv. Dermed også sagt, at vi giver os tid til at stoppe op undervejs. 

Underlaget på Madeira er perfekt til vandring og er som udgangspunkt gode skovstier og stenbelagte stier. Dog kan der enkelte steder forekomme et ujævnt underlag, hvorfor vi anbefaler at du medbringer gode vandresko/støvler og vandrestave. 

Den aktive vandretid er på imellem ca. 3½ - 5½ timer

The Views Monumental **** (4-stjernet)
Estrada Monumental 284, Sao Martinho, 9004-541 Funchal

Det luksuriøse 4-stjernet hotel, The Views Monumental, beliggende i Funchal med panoramaudsigt over Atlanterhavet er vores base. Hotellet har både indendørs og udendørs pool samt en spa med et bredt udvalg af behandlinger, herunder ansigtsbehandlinger, chokolade-indpakninger og aromatiske bade.

Hotellets restaurant tilbyder regionale og internationale retter, både à la carte og som buffet, og Four Views Monumentals prisbelønnede bar serverer forfriskende drikkevarer og snacks.

Gæsterne kan også slappe af i hotellets spabad og dampbad. Alt i alt lyder dette som en ideel destination for dem, der søger en luksuriøs og afslappende ferieoplevelse med masser af faciliteter og en fantastisk udsigt.

Sådan bor du:

Værelserne på hotellet er moderne og lyse, med balkon og kabel-tv. Nogle af værelserne har også en siddekrog og tekøkken.

Hotellet tilbyder bl.a.:

- Indendørs pool
- Udendørs pool 
- Gratis wi-fi overalt på hotellet
- Motionsrum
- Spa afdeling
- Restaurant
- Bar
- Minimarked
- Daglig rengøring
- Miljøcertificeret
 

PAPUGA HOLIDAYS samarbejder med GOUDA

Forsikring

Vi anbefaler at du sørger for at have dine forsikringer i orden allerede ved bestilling af din næste rejse. 
HUSK at bestille din afbestillingsforsikring samme dag, som du køber din rejse. 

Afbestillingsforsikring 

BESTIL HER

Enkeltrejseforsikring

BESTIL HER

Årsrejseforsikring

BESTIL HER

Papuga Holidays modtager provision ved salg af Goudas rejse- og afbestillingsforsikringsprodukter.

Vær opmærksom på, at du allerede kan være dækket af en rejse- eller afbestillingsforsikring via dit indboforsikringsselskab, kreditkort eller lignende. Vær dog opmærksom på, at der kan være forskelle i forsikringsdækningen.

Guide

Lise Wosniak er vores erfarne danske vandreguide fra PAPUGA HOLIDAYS. Med mange års erfaring inden for vandreture, både som guide og som deltager på udfordrende ture rundt om i verdenen, er hun ekspert på området.

Lise vil være med dig på hele rejsen, lige fra du møder op i Kastrup Lufthavn, indtil vi er tilbage igen. Hendes primære ansvar er at sikre, at hele programmet for rejsen gennemføres på en god og behagelig måde, og at hele gruppen får en fantastisk oplevelse.

Du kan trygt regne med Lise til at lede gruppen og sikre, at alt forløber gnidningsfrit. Hendes omfattende erfaring og viden inden for vandreture vil bidrage til at skabe en mindeværdig og vellykket vandreferie for dig og resten af gruppen.

Lise Wosniak

Ønsker du at sende tur oplysninger til andre?
 • Flyrejse fra Kastrup til Madeira t/r (direkte flyvning)
 • Mad ombord i flyet
 • 1 stk. bagage + 1 stk. håndbagage (14 kg. bagage & 6 kg håndbagage)
 • Bustransport lufthavn-hotel t/r
 • 7 nætter på The Views Monumental
 • Morgen- og aftensmad på hotellet
 • Rundtur i området hvor vi bor
 • 5 dage med guidede vandreture
 • Picnic på alle vandredage
 • Traditionel Espetada Barbeque
 • Lokal hjemmelavet Poncha drink 
 • Bustransport i forbindelse med udflugterne
 • Dansk vandreguide fra Papuga Holidays
 • Lokal vandreguide
 • Værelse med havudsigt
 • Enkeltværelse
 • Drikkevarer
 • Forsikringer
 • Frokost på fridagen
 • Drikkepenge til de lokale

There are no reviews yet.

Be the first to review “MADEIRA VANDREFERIE”

Please wait...

No Details Found

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.