Guide: Ja - dansk Pension: Halvpension Transport: Fly,Kør-selv Rejse: Vandring Rejseform: Gruppe
 • Umbrien
 • Program
 • Hotel
 • Guider
 • GOUDA Rejseforsikring
 • Rejsen inkluderer
 • Tilkøb
 • Downloads
 • Booking

Vandreferie Umbrien

"Unik vandreferie i Italiens grønne hjerte"

9. september - 16. september 2023

19. oktober - 26. oktober 2023

Udtrykket "Italiens grønne hjerte", er opstået på grund af de tætte skove, middelalderlige bakkebyer og frugtbare landskaber med vinmarker og grøntsager kan ses lige så langt øjet rækker.
Floden Tiberen løber gennem hele regionen og skaber en frodig dal, omgivet af grønne skove, olivenlunde, vinmarker samt et utal af smukke klare søer og det er alt dette vi skal udforske på vores vandreferie i Umbrien.

Vandreferie med Italiensk kultur og ægte charme

Er du til kuperet terræn, smuk natur og unikke oplevelser, så har din søgning ramt plet.
Umbrien har det hele - og lidt mere til. Bjergene er ikke så høje, som man kender det fra Alperne, men til gengæld gemmer de på et utal af oplevelser - både med og uden vandresko, sammen med vores danske guider, der er bosat i den smukke Middelalderby Montone.

Dansk vandreguide

Kom med Michael Steemann Brøndum på vandretur i Umbrien, der på 5. år er bosat sig med sin familie i byen Montone.
På denne helt unikke vandreferie i Umbrien kommer du helt tæt på de lokale, når Michael Brøndum viser rundt i Italiens grønne hjerte, som regionen også kaldes, og tager os med til steder, som er næsten umulige at finde på egen hånd.

Michael, der af flere tidligere gæster betegnes som usædvanligt engagerede guide, har stor viden om livet, historien og kulturen i Umbrien, der indtil for få år siden var ukendt for de fleste danskere, men som i Italien er kendt stadig at have bibehold sin oprindelige autenticitet og italienske sjæl.

Turen byder på gode vandreture i en uovertruffen og smuk natur, ægte italienske madoplevelser og et unikt indblik i det liv, der leves i de gamle middelalderbyer, som Umbrien er spækket med.

Grupperejse med hyggeligt fællesskab

Rejsen er en grupperejse, hvor du møder ligesindede deltagere, hvor vores guide har fokus på at det bliver en social oplevelse og samtidig får alle deltagere med rundt på dagens rute.

For Papuga Holidays' gæster er det muligt at købe parrets anmelderroste bog, ”Mit Umbrien” til særpris.

Mit Umbrien
af forfatter Lene Brøndum
Sider 206 - Indbunden
vejl. Udslagspris 299,- kr.

Kan bestilles direkte ved forfatteren på mail: Lene@mediaboost.dk
Skriv ”Bog, Papuga” i emnefeltet, når du bestiller bogen, så får du den til 250,- kr. + porto.

Med landskaber der er yndefulde og fredfyldte som Toscana's og en ægte Italiensk charme, kan du glæde dig til en unik vandreferie i skønne omgivelse.

Uge-program 

Overalt i regionen møder man vidunderlig natur og kultur og du kan glæde dig til 6 smukke vandringer rundt på gode vandrestier i det smukkeste landskab.

Itineraries

Dag 1

Ankomst dag

Kør-selv betyder at du selv bestemmer farten og kører til Toscana hvor vi mødes først på eftermiddagen. Præcist tidspunkt aftales. Vi vandrer ikke den første dag.

Vælger du tilkøbe at fly sendes flytider m.m. senere.
Mødetid i lufthavnen er minimum 2 timer før.
Du skal forvente en mellemlanding undervejs.

Vi forsøger at planlægge fly ankomst i Italien, således at gæster fra begge lufthavne kan følges til hotellet i samme bus/bil. Det må forventes kortere ventetid indtil hele gruppen er samlet.
Ved ankomst bliver vi indlogeret på vores hotel.

Dag 2

Store vidder og betagende bjerge

I dag tager vi på vandretur i det store naturområde omkring Montone, der med sine bakker, bjerge, dale og floder er uendeligt smukt og giver en følelse af at være så absolut midt i naturen. Dagens tur er ca. 14 km i kuperet terræn.
Herefter er der tilbud om fællesfrokost i Montone på en af byens forrygende restauranter.
Efter frokost er det tid til en lille byvandring i Montone. Overalt hvor man færdes indenfor de gamle bymure, der for århundreder siden blev bygget for at beskytte byens borgere, er huse, veje og kirker nænsomt restaureret med stor respekt for fortiden.
Byen hører til under Perugia-provinsen i Umbrien. Montone menes at stamme fra det 10. århundrede, og har gennem tiden været underlagt både små og store tyranner - som så mange af Italiens byer i øvrigt har været det.
Hjemme på hotellet igen vil der være tid til at slappe lidt af, inden vi mødes til den 3-retters aftenmenu.

Dag 3

Monte Tezie, snekælder og vinsmagning

I dag er der bjergvandring på programmet, når vi tager af sted for at ”bestige” Monte Tezio – et 961 meter højt bjerg cirka 10 km nord for Perugia, hvor de lokale i århundrede er gået ”på jagt” efter vilde asparges og champignon. Turen op er smuk og byder på de smukkeste udsigtspunkter.
På toppen gør vi holdt og spiser vores medbragte madpakker.
På vejen ned kommer vi forbi resterne af en gammel "neviere" – en såkaldt sne-kælder. Generelt var ”neviere” naturlige eller kunstige huler, hvor sneen om vinteren blev komprimeret og beskyttet af et tykt lag af halm, så det kunne bruges i de varme sommermåneder. Isen blev om sommeren skåret i blokke med en økse og transporteret nedad bjerget af muldyr – enten til brug på hospitalet eller hos mere velhavende klasser.
Længde 9 kilometer, godt 300 højdemeter. Vandretid 4 timer
På vejen tilbage lægger vi vejen forbi vingården Poggio Maiolo, hvor indehaver Valeria Fortunati vil fortælle om produktionen, mens vi selvfølgelig skal smage nogle af gårdens bedste vine.
Det er i dag muligt at købe madpakke og drikkevarer til 15 euro

Den tre retters aftensmenu spiser vi på en af Montone fantastiske restauranter.

Dag 4

Assisi og den danske broder Theodor

Udflugt til Assisi, der efter Vatikanet og Peterskirken i Rom er en af de mest søgte rejsemål blandt pilgrimme verden over!
Byen er især kendt for den hellige Frans af Assisi, en rig klædehandlers søn, der finder Gud og skaber en ny munkeorden Franzikaner munkene/ gråbrødrene, der nu er en verdensomspændende orden. Byen, der ligger placeret på en høj bakketop, er en fantastisk oplevelse at besøge. Som gæst i byen bliver man muligvis en smule udfordret, da byen i høj grad har gader og stræder, der alle synes at gå opad (hvad de naturligvis ikke gør), men den er bestemt et dagsbesøg værd!
I Assisi vil vi møde den danske munk Theodor, der vil vise os rundt i San Francesko-basilikaen og undervejs vil fortælle om byens religiøse historie. Herefter går turen med udvalgte stop til Borgo Maggiore, hvor vi vil spise vores medbragte madpakker med udsigt ud over det smukke Assisi.
Den tre retters aftensmenu spiser vi på hotellet.

Det er i dag muligt at købe madpakke og drikkevarer til 15 euro

Dag 5

Markedsdag og vandring langs Tiberen

I dag starter vi dagen med at tage på det store ugentlige marked i nabobyen Umbertide. Her finder man alt hvad hjertet begærer af fødevare, tøj og tilbehør til hjemmet – og det er da også her, at mange lokale gør deres indkøb. Markedet giver et godt indblik i den umbriske madkultur, og det er selvfølgelig også muligt at købe dagens frokost her – og evt tage en slapper og en god kop kaffe på en af de cafeer, der ligger i centrum.
Herefter går vi sammen langs Tiberen tilbage mod Montone. Undervejs gør vi stop og spiser vores mad indkøbt på markedet.
Vel hjemme igen er der tid til at slappe lidt af, inden turen går til den lokale slagter Alberto Bracchini, der har lovet at stå for dagens aftensmad, naturligvis bestående af et udvalg af de mange produkter, han selv laver.

Dag 6

Gubbio og dinosaurenes forsvinden (heldagstur)

I dag går turen til Gubbio, der er en af de mest intakte middelalderlige byer, som overhovedet kan besøges i Italien. Dens historie er rig på religiøse begivenheder og personligheder, der gør den til en af de mest besøgte byer af de katolske pilgrimme.
Byen som ligger majestætisk knejsende på Monte Iginos bjergskråninger, er en af Umbriens ældste byer - og måske også en af de mest kendte i regionen. Gubbio er en middelalderby præget af mørkegrå sten, snævre gader og gotisk arkitektur.
Vi starter turen over byen, hvor vi begiver os ud på en cirka 10 km rundtur på Monti Igino. Undervejs går vi på en gammel viadukt, der i middelalderen forsynede Gubbio med frisk vand.
Tilbage i Gubbio bliver der tid til at spise frokost, se nærmere på de flotte bygninger og måske kigge ind i en specialforretning eller to, hvor der udelukkende sælges lokale produkter.
Længde 7,5 kilometer ekskl. byvandring - Vandretid 4 timer
Den tre retters aftensmenu spiser vi på hotellet.

Der er i dag tilbud om fællesfrokost på restaurant i Gubbio, pris 25 euro.

Dag 7

Etruskergrav og frodige skove

Udgangspunktet for dagens udflugt ligger ved kirken San Giovanni del Pantano mellem Monte Acuto og Monte Tezio.
Første bygningsværk vi kommer forbi på dagens rute er Torre Gualterotta – tårnresterne fra en gammel borg fra omkring midten af det 12. århundrede. Borgen blev bygget for at forsvare vejen fra Cortona til Perugia og Umbertide. Den troner i dag som en smuk ruin i et bjergtagende landskab.
På den videre vandring i det smukke landskab kommer vi forbi Castello del Bisciaro, et stort fæstningsværk bygget i 1577, som stadig den dag i dag er forbundet med et utal af lokale legender og myter.
Mod slutningen af turen kommer vi forbi en etrustisk grav, Tomba etrusca del Faggeto, der dateres tilbage til anden halvdel af det 3. århundrede f.kr.
Turens sidste frokost spiser vi sammen på Ristoro da Campagna. En fantastisk restaurant efter principperne i det umbriske køkken. Stedet ejes af Antonio og hans Lucia – begge passionerede madelskere, der forstår at diske op til det helt store festmåltid.
Længde ca. 11 kilometer Vandretid 4/5 timer
Hjemme på hotellet igen vil der være tid til at slappe lidt af, inden vi mødes til afslutningsmiddag.

Dag 8

Hjemrejse

For kør-selv gæster har I værelset frem til kl. 11 på afrejsedagen.

Med forhåbentligt en masse gode oplevelser i tasken går turen efter morgenmad til Firenze/Rom, hvor flyet hjemad venter på os.
Flytider oplyses senere.

Fortebraccio er et renoveret landsted uden for den middelalderlige bymur i Montone, nær Perugia. Der tilbydes panoramaudsigt over landskabet, udendørs swimmingpool med spabad samt gratis parkering.

Samtlige lyse værelser på Fortebraccio har eget badeværelse og satellit-tv. Der er gratis trådløs internetadgang overalt i bygningen.

Restauranten Gonfalone på Fortebraccio serverer typiske umbriske retter i en elegant spisesal eller ude på den overdækkede terrasse med udsigt over det umbriske landskab og bakkerne.

I Umbrien møder du vores lokale guide Michael, der valgte at flytte til byen Montone sammen med sin kone Lene og deres børn for flere år siden.
Han kender stort set alle indbygger i Montone samt alle små stier og vejen i området.
Hertil et enormt kendskab til kulturen, historien og ikke mindst de kulunariske færdigheder i Umbrien.
Du kan roligt glæde dig til Michaels imødenkommenhed og store passion for at vise dig det bedste fra Umbrien, krydret med historier og fortællinger.

Lene og Michael Brøndum i Umbrien

PAPUGA HOLIDAYS samarbejder med GOUDA

Vi anbefaler at du sørger for at have dine forsikringer i orden allerede ved bestilling af din næste rejse. 
HUSK at bestille din afbestillingsforsikring samme dag, som du køber din rejse. 

Afbestillingsforsikring 

BESTIL HER

Enkeltrejseforsikring

BESTIL HER

Årsrejseforsikring

BESTIL HER

 

Papuga Holidays modtager provision ved salg af Goudas rejse- og afbestillingsforsikringsprodukter.

Vær opmærksom på, at du allerede kan være dækket af en rejse- eller afbestillingsforsikring via dit indboforsikringsselskab, kreditkort eller lignende. Vær dog opmærksom på, at der kan være forskelle i forsikringsdækningen.

 • Kør-selv vejledning
 • Hotel i delt dobbeltværelse
 • Morgenmad på hotellet
 • Aftensmad på hotel/restauranter i Montone
 • Daglige guidet vandreture iht. program
 • Dansk guide

Depositum udgør 25% af rejsens pris og faktureres ved bestilling. 
Restfaktura fremsendes 70 dage før afrejse. 

 • Fly t/r inkl. transfer (forbehold for mellemlanding)
 • Enkeltværelse
 • Drikkevarer
 • Madpakker til dagens tur (ca. € 15 - betales dernede)
 • Ekstra måltider og snacks
 • Drikkepenge
 • Evt. lokal turistskat
Ønsker du at sende tur oplysninger til andre?
Please wait...

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.