Guide: Ja - dansk Pension: Halvpension,Pic-nic Transport: Fly,Kør-selv Rejse: MTB Rejseform: Gruppe
 • Umbrien
 • Program
 • Niveau
 • Cykeldagen
 • Cykelleje
 • Hotel
 • Guide
 • Rejsen Inkluderer
 • Tilkøb
 • GOUDA Rejseforsikring
 • Downloads
 • Reviews
 • Booking
 • FAQ

MTB i Umbrien

23. - 30. september 2023

En autentisk og uspoleret region med uovertruffen natur

Beliggende midt på den italienske halvø, halvvejs mellem Rom og Firenze ligger Umbrien, der med de grønne farver i utallige nuancer, bakker, dale, bjerge, floder og skønhed også er kendt, som "Italiens grønne hjerte".

Og det er ikke uden grund!

Umbriens landskaber er yndefulde og fredfyldte som Toscanas og her er mindst lige så charmerende. Floden Tiberen løber gennem hele regionen og skaber en frodig dal og midt imellem de store skove, olivenlunde, vin- og majsmarker, samt et utal af både små og store søer, findes en masse labyrintiske bjergbyer, som alle byder på middelalderborge, kirker og skønne pladser.

Overalt i regionen møder man spændende og udfordrende cykelruter, der fører igennem de smukke olivenlunde, over både små og store bjerge, gennem frodige skove og forbi fortryllende blomstrende marker.

Umbriens største attraktioner er i virkeligheden de ting, der mangler. Ingen umbrisk by er med i top 25 over Italiens største byer. Faktisk bor der færre end en million mennesker i regionen. Enkelte turister har selvfølgelig for længst fundet ned til regionen, men området kategoriseres stadig som uspoleret, set i forhold til det mere kendte naboområde, Toscana.

Trøfler, vildsvin og skovduer

Ligesom resten af Italien er det umbriske køkken spændende, velsmagende og lækkert og regionen kan med sine trøfler, salamier, prosciutto, olivenolier og vine uden problemer konkurrerer med sine naboer, Toscana og Lazio.

Umbrien på Mountainbike

På denne rejse kører vi på mountainbike og du kan glæde dig til 6 dage med naturen helt tæt på. Vores danske cykelguide sørger for at, du kommer vidt omkring i Umbriens smukke landskab og vi tør godt love, at hver dag er en ny fantastisk naturoplevelse.

Kør-selv eller fly

På denne rejse kan du vælge selv at køre til Umbrien eller tilkøbe flytransport igennem os.
Vælger du at køre selv, skal du blot sørge for at ankomme til hotellet ca. kl. 14 på ankomstdagen.
Hvis du tilkøber flytransport, har vi gjort det nemt for dig og har inkluderet fly fra Kastrup eller Billund og transfer til hotellet.

For bege rejser gælder det, at vi har inkluderet hotelophold, morgen- og aftensmad + eftermiddags snacks samt cykelpakke med daglige cykelture ledsaget af en dansk cykelguide.

Grupperejse

Rejsen arrangeres som en grupperejse med fokus på det sociale fællesskab. Vi afslutter cykeldagene med lidt eftermiddagssnacks på hotellets dejlige terrasse og spiser fælles aftensmad i den hyggelige restaurant.

Glæd dig

Til en helt unik cykelferie, hvor vi både skal cykle, hygge os og nyde Italiens skønne omgivelser og lækre specialiteter.

Vi tilbyder også rejsen på gravel - klik her

Uge-program

6 dage med daglige udflugter og mange kulturelle indtryk  i løbet af ugen. 
MTB XC

Itineraries

Dag 1

Ankomst dag

Vi anbefaler at kør-selv gæster ankommer til check-in kl. 14.

Gæster med fly:
Rejsedag med afgang fra Billund eller København. Flytider oplyses senere.
Med forbehold for kortere mellemlanding undervejs.
Medbragte cykler medbringes i bussen (evt. trailer eller varebil)

Dag 2

52 km - 2200 m

Blød start de første 12 km. Herefter 8 km hvor vi fornemmer de mere stejle passager. Flotte toppe. Forbliver i højlandet frem til 32 km, hvorefter turen går ned til byen Pietralunga og derfra hjem og op til Montone.

Underlag: Asfalt, grusveje og enkelte passager med stier.

Dag 3

44 km - 1150 m

Ned til lavlandet direkte via god asfalt. Ved knap 10 km begynder en skrap stigning, hvor ”panikgearet” måske kommer i brug. Måske der er brug for at gå på de værste passager. Udsigt og atter udsigt. Ned igen af grusveje og stier inden vi igen stiger fra 25 til 29 km. Inden da dog mulighed for at købe vand/cola mm efter 22 km i byen Spedalicchio. Vi forcerer lidt mark og lukker også et par dyrehegn op/i. På toppen ved 29 km ligger en gammel går med udsigt – her er det oplagt at spise frokosten.

Så venter en stejl nedstigning på godt 1 km, de skrappe kan cykle hele vejen, andre stå af og gå ind imellem. (Singletrack nærmest). Hyggelig cafe i Umbertide efter ca. 38 km.

Dag 4

Date : 13. september 2022

62 km - 1460 m

Dagen i dag køres på godt underlag hele vejen – dog et enkelt udfordrende stykke ned fra første bjerg. Igen ca. 1 km hvor de fleste må gå. (Ved 19 km). Fra 31 til 38 km opstigning. Super flot udsigt over Trasimeno søen, hvor vi spiser frokost efter 38 km. Herefter venter den den fedeste nedkørsel på asfalt over 13 km med kun en enkelt modbakke. Kaffen indtages i Umbertide på det lille torv Piazza Giacomo Matteotti inden vi kravler de ca 10 km op til hotellet.

Dag 5

83 km - 2300 m

Dagens rute er turens kongeetape da den med sin længde og antal m er ugens mest udfordrende rute.
Med flotte udsigter, udfordrende stigninger samt en fin nedkørsel til byen Rocca, er det en rigtig fed og flot tur med flere muligheder.

Fin grusvej og asfalt krydret med fine kurver og sving.

Dag 6

59 km - 1260 m

En sjov og udfordrende dag som starter med en opkørsel de første 13. km, hvorefter vi skal have cyklerne på nakken et kort stykke. Her plejer mændene at være søde til at hjælpe hvis der er behov for det. hvor cyklerne skal på nakken.

På toppen efter 25 km spiser vi frokost inden vi suser ned til byen Citta di Castello og nyder en eftermiddagskaffe på torvet Piazza Goldoni.

Fin rute retur til hotellet med små sjove afstikkere.

Dag 7

70 km - 1680 m

Flot tur ned langs floden, hvor de mange fiskere sidder på stribe. Herefter venter der en opkørsel fra 17 – 24 km på god vej igennem skoven. Efter toppen et lidt barsk stykke med løse klippestykker (ca. 1,5 km) – man bestemmer selv om man vil cykle eller gå. VI fortsætter ned til Umbertide, hvor vi spiser frokost i den lille hyggelige park (Piazza Caduti).
Efter frokosten følger en lang blid opstigning fra 40 til 55 km, som afløses af en 2 km stigning med 10%, men SÅ venter der altså også en super nedkørsel på mere end 10 km ned til hotellet.

Dagene er vilkårlige og er med forbehold for ændringer.

Dag 8

Hjemrejse

Kør-selv gæster afpasser selv afrejsetidspunktet.

Gæster med fly:
Transfer til lufthavnen og hjemrejse til henholdsvis Kastrup og Billund. Flytider oplyses senere.
Flytider oplyses senere.

Niveau

Turen er for den almindelige MTB-motionist, der elsker at opleve naturen tæt på.
Hvis du er i fornuftig form og kan sidde på cyklen mellem 4-6 timer hver dag, og kan klare en del højdemeter, så kan du sagtens være med på denne tur.
Hvis du er i tvivl om hvorvidt du kan klare de mange stigninger og højdemeter, anbefaler vi at du lejer en e-MTB, som vil give dig en fantastisk oplevelse og få endnu mere ud af din MTB ferie. 

Underlag

Vi kører fortrinsvis på grus, stier og i bjergrigt/kuperet terræn

Vi cykler sammen

Alle mand ud - alle mand hjem sammen!
Der er ingen der efterlades.

Hver dag er en ny stor oplevelse

Vi opretter hver dag min. 1 hold (dette afhænger af antal deltagere), som ledsages af en dansk cykelguide.

Vi kører fra hotellet kl. 09.00 og afhængig af distancen er vi tilbage mellem kl. 14:00 - 16:00.

Frokost

Spiser vi fortrinsvist på lokale caféer ude på rute (egenbetaling)

Enkelte dage medbringer sandwich fra hotellet og spiser i det fri. Dette afhænger af hvilket terræn vi befinder os i på dagen.

Vi anbefaler at du medbringer lidt ekstra energi og snack til at tage med i lommen. 

Bagsmæk

På en rigtig cykelferie afslutter man cykeldagen med en bagsmæk og vi ligger derfor op til fælles eftermiddagshygge på hotellets dejlige terrasse, hvor der er mulighed for at købe kolde forfriskninger i hotellets bar. Vi sørger for lidt let snacks. 

Væske

Der kan blive rigtig varmt i Umbrien og samtidig kommer vi til at svede en del når vi skal op ad bakkerne. Derfor er det meget vigtig at du får væske nok. Husk at medbringe drikkedunke og vi anbefaler også at have en camelbak med ekstra væske med. Vi kører i meget øde områder, hvor der ikke er adgang til drikkevand, så vi skal medbringe alt det væske vi har behov for. 

Hviledag

Guiden kører alle 6 dage, men skulle du en dag have lyst til at lade cyklen stå, så er du velkommen til det. Der er rig mulighed for enten at slappe i hotellets dejlige omgivelser, eller gå på opdagelse i den spændende by

Solens land

Vidste du at Italiens kælenavn er "Il paese del sole" – solens land ?

Vejret i Umbrien er mildt med tidlige forår og sene efterår. Det er ikke unormalt at temperaturen når over 20 grader i marts og det samme kan gøre sig gældende helt hen i oktober og november.

Du kan forvente en dagtemperatur på omkring 20-25 grader i de perioder vi er i Umbrien.

Leje af MTB 

Udlejer tilbyder både alm. MTB XC og e-MTB. 
Prisen ligger på ca. kr. 1.800,- afhængig af model. 
Cyklerne lejes i 6 dage og bliver leveret på hotellet. 


Hotel Fortebraccio

Et renoveret landsted uden for den middelalderlige bymur i Montone, nær Perugia. Der tilbydes panoramaudsigt over landskabet, udendørs swimmingpool, samt spabad område. Der er gratis parkering for dem der kører selv.

Samtlige lyse værelser på Fortebraccio har eget badeværelse og satellit-tv. Der er gratis trådløs internetadgang overalt i bygningen.

I sover sammen

I deler naturligvis værelse og selvom din partner ikke cykler er han/hun en naturlig del af gruppen, når vi er hjemme fra cykelturene.
Erfaringen viser, at ledsagerne hygger sig mindst lige så meget i hinandens selskab som rytterne gør :)
Der er også mulighed for at tilkøbe enkeltværelser, men vi har kun et begrænset antal til rådighed. 

Forplejning

Vi spiser 2 aftener på Restauranten Gonfalone på Hotel Fortebraccio, som serverer typiske umbriske retter i en elegant spisesal eller ude på den overdækkede terrasse med udsigt over det umbriske landskab og bakkerne. Opholdet er med morgen- og aftensmad. 
Derudover er der let eftermiddagssnacks efter de 6 cykelture.
Der er 1/4 l vin og ½ l vand pr. person til aftensmaden på hotellet. Ekstra drikkevarer kan tilkøbes. 

De øvrige 5 aftener spiser vi på forskellige restauranter i byen, som vores lokale venner har fundet til os. 

Drikkevarer er for egen regning på restauranterne. Vi anbefaler at prøve de lokale vine produceret i Umbrien. 

 

Vores gennemgående formål med alle turene er:

 • Sikkerhed
 • Vi cykler sammen og alle skal med hjem
 • Vi hygger os og har det sjovt
 • Vi får motion på en sjov måde
 • Masser af naturoplevelser

Guide:

Steen Bach

eller

Carsten Papuga

Vi har begge kørt MTB i området og kender terrænet, så vi kan vejlede og navigerer jer rundt på ruterne. 

Depositum & restbetaling

Rejsen kan bestilles mod et depositum på 25% af rejsens pris v/bestilling.

Restbetaling forfalder 70 dage før afrejse.

Inklusiv i prisen

 • Kør-selv vejledning
 • Hotel i delt dobbeltværelse
 • Morgenmad på hotellet
 • Aftensmad på hotel/restauranter i Montone
 • Daglige cykelture med dansk guide
 • Snack på hotellet om eftermiddagen
 • Madpakke på alle cykelture

Depositum udgør 25% af rejsens pris og faktureres ved bestilling. 
Restfaktura fremsendes 70 dage før afrejse. 

 • Fly t/r (forbehold for kortere mellemlanding)
 • Transfer fra lufthavn til hotel t/r
 • Enkeltværelse
 • Transport af egen cykel
 • Leje af MTB i Umbrien
 • Drikkevarer
 • Drikkepenge
 • Reservedele til cyklerne
 • Forsikring

PAPUGA HOLIDAYS samarbejder med GOUDA

Vi anbefaler at du sørger for at have dine forsikringer i orden allerede ved bestilling af din næste rejse. 
HUSK at bestille din afbestillingsforsikring samme dag, som du køber din rejse. 

Afbestillingsforsikring 

BESTIL HER

Enkeltrejseforsikring

BESTIL HER

Årsrejseforsikring

BESTIL HER

 

Papuga Holidays modtager provision ved salg af Goudas rejse- og afbestillingsforsikringsprodukter.

Vær opmærksom på, at du allerede kan være dækket af en rejse- eller afbestillingsforsikring via dit indboforsikringsselskab, kreditkort eller lignende. Vær dog opmærksom på, at der kan være forskelle i forsikringsdækningen.

Ønsker du at sende tur oplysninger til andre?

There are no reviews yet.

Be the first to review “UMBRIEN – MTB”

Please wait...

No Details Found

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.