Guide: Ja - dansk Pension: Halvpension,Pic-nic Transport: Bus Rejseform: Gruppe
 • TEOSOFISK SOMMERREJSE
 • PROGRAM
 • INKLUSIV I REJSEN
 • HOTELLER
 • TILKØB
 • Booking
 • Downloads

TEOSOFISK SOMMERSKOLE - FRANKRIG 2023

12. juni - 22. juni 2023

11-dages opdagelsesrejse i Frankrig med rejseledere Kim Pedersen og Kirsten Puggaard, hvor du vil lære om historien og mysterierne. 

På rejsen kommer vi vidt omkring og besøger bl.a. Troyes Katedralen, Abbaye de Clairvaux, Domaine de l'Abbé Saunière, Marie Madeleine kirken, Montsegur slottet, La Cité de l'Espace, Gouffre de Padiac, Rouen og Chartres katedralen. 
Dette og meget mere vil du opleve på denne unikke rejse, hvor der er sørget for det meste. 
Prisen inkluderere bl.a. 

 • Buskørsel i 4-stjernet bus
 • 10 x overnatninger på hoteller
 • 10 x morgenmad
 • 10 x madpakker
 • 9 x fælles aftensmad
 • Entré til alle besøgene
 • Rundvisning flere steder
 • Alle lovpligtige gebyrer

Vi har sørget for at det meste er inkluderet i prisen, således det kun er ganske få omkostninger du får ud over rejsens pris. 

Ønsker du at få dit eget værelse på turen, har du mulighed for at tilkøbe enkeltværelse - dog gør vi opmærksom på at der kun er et begrænset antal. 

Teknisk arrangør: PAPUGA HOLIDAYS APS
Vi er medlem af Rejsegarantifonden med nr. 3438

PROGRAM

Itineraries

Dag 1

Date : 12. maj 2023

Afrejse fra Danmark

07:30 Musikhuset Århus
08:30 Evt. Vejle
09:00 Fredericia Banegård – gæster fra Fyn/Sjælland
09:30 Hylkedal Vest
10:00 Aabenraa N pendlerparkering
19:00 Hotel i nærheden af Essen

Efter endt opsamling kører vi med passende pauser til vores overnatningshotel i Tyskland, som er vores første stop på denne oplevelsesrige rejse rundt i Europa. Undervejs vil Kim, Lene og Kirsten holde velkomst meditation. Frokosten vil vi nyde i det fri. Aftensmad på hotellet efter ankomst.

Dag 2

Date : 13. juni 2023

Troyes

Vi starter i Troyes og besøger den berømte katedral (Cathédrale Saint-Pierre Saint-Paul), hvor Bernhard af Clairvaux ligger begravet. Han var en munk af burgundisk høj-aristokratisk slægt, og han startede sin uddannelse i Benedikterklosteret Molesme.

Stedets øverste, Robert af Molesme, ønskede at reformere ordenen, og denne udbrydergren – Cistercienserordenen – fik sit sæde i byen Citeaux (på latin ’Cistércium’) i 1112, og i 1115 fik Bernard ansvaret som abbed for endnu et nyt kloster, Clairvaux.

Bernards virke gjaldt i første omgang ordenslivet, ikke alene styrkelsen af den cisterciensiske vej til den kristne fuldkommenhed, "kærlighedens skole", men også den almindelige klosterreform. Han levede på dette kloster til sin død.

Dag 3

Date : 14. juni 2023

Klosteret i Clairvaux

Ordenen blev den betydeligste klosterorden i Danmark, hvor den blandt andet havde Løgumkloster, Tvis, Vitskøl, Esrum Kloster, Holme Kloster samt Sorø Kloster. Biskop Eskil blev en nær ven af Bernard, og også han endte sine dage på Clairvaux klostret.

Klostret ligger i dag i ruiner og befinder sig i en park som tilhører et fængsel, der har huset flere kendte skikkelser og givet inspiration til Victor Hugos Les Misérables. Vi besøger også dette sted.

Bernhards skriftlige evner og ikke mindst kirkelige position lagde også grundlaget for det første sæt leveregler for tempelridderne der blev oprettet i 1118. Bernhard skrev de 72 første regler for ordenen og retfærdiggjorde og priste tillige kombinationen af munk og kriger for Kristus.

Dag 4

Date : 15. juni 2023

Carcasonne

Vi ankommer til Carcassonne, hvor vi har base i nogle dage. Efter ankomst er resten af dagen på egen hånd.

Dag 5

Date : 16. juni 2023

Rennes le Chateu

Og så skal vi for alvor træde ind i Rennes-le-Château-mysteriet, der starter med præsten Bérenger Saunière. Vi skal vandre rundt i haven ved Villa Bethania og se udsigten fra Magdala-tårnet. Vi skal ind i huset og fornemme det sted, som er omgæret af alverdens spekulationer om gemte skatte. Der er skrevet mange hundrede bøger på flere sprog om dette sted, og mysteriet er som en russisk babushka-dukke; for hver gang en ny dukke træder frem, så gemmer denne på en anden dukke.

Vi skal også vises rundt i kirken viet til Maria Magdalene. Ved indgangen til kirken bliver vi mødt af ’Djævlen’ – eller gør vi? Hvad ville Saunière sige med denne velkomst? Selvom kirken er tilegnet Maria Magdalene, og hun fylder meget i kirken, hvorfor er så den største statue i kirken en afbilding af Sankt Antonius af Padova? Hvilken rolle spiller tempelridderne her? Og hvorfor er frimurere også tiltrukket af dette sted?

Dag 6

Date : 17. juni 2023

Den femtakkede stjerne

Dagen efter laver vi lysarbejde og kører rundt i området for at se nærmere på den hellige geometri i landskabet. Og hvilken forbindelse dette har til mysteriet? Hvorfor var Saunière besat af et bestemt billede ”Et in Arcadia Ego” fra 1637-38 af maleren Nicolas Poussin? Og hvilken betydning har den femtakkede stjerne for området?

Og så skal vi se nærmere på Carcasonne, som allerede på Cæsars tid var en vigtig by på grund af sin strategiske beliggenhed. Ved Romerrigets fald tilfaldt byen visigoterne, som i 724 blev fordrevet af araberne, der i 759 måtte vige for frankerne under Pippin 3., der var far til Karl den Store. Carcasonne er dog mest kendt for i 1200-tallet at være tilflugtssted for forfulgte religiøse retninger.

Sydfrankring – Languedoc i sær – havde med indflydelsen fra cisterciencernes forhold til Jomfru Marie/Marie Magdalene (Sophia/Venus) og deres store vægt på ’kærlighed’ igennem få generationer udviklet en kultur med gralsdigtning og troubadourmiljø med frisind – ja, nærmest en middelalderens ’oplysningstid’. Mest kendt er måske Chrétien de Troyes med historier om Kong Arthur og ridderen Lancelot.

Middelalderens måde at se kvinden på var stærkt præget af kirkens syn på kvinden som fristerinden, som ansvarlig for syndefaldet og dermed som djævlens højre hånd. Med kirkens velsignelse blev kvinden faktisk ydmyget og undertrykt. Men dette ændrede sig i dette sydfranske område, for med troubadourerne entré, begyndte mændenes indstilling markant at ændre sig. Troubadourdigtningen viste kvinden stor ære og respekt. Hun blev indbegrebet af ædle og dydige egenskaber. Troubadourerne mente at høvisk kærlighed var kilden til social og moralsk forædling, og at høflige og ædle gerninger udsprang af kærlighed.

Efterhånden som denne tanke vandt stor udbredelse, blev den grundlaget for et sæt adfærdsregler, der med tiden blev antaget af menigmand i samfundet. Som modsætning til det rå og brutale feudalsamfund var en ny livsstil begyndt. Den stigende handel i området, skabte også mere velstand og med den fulgte tillige mere religiøst frisind.

Især én gruppe voksede stærkt i dette område – en særlig udgave af Katharerne, kaldet albigenserne (efter byen Albi) med dualistiske kristne og gnostiske elementer. De mente, at den materielle verden var frembragt af en ond gud, som kæmpede imod den åndelige verdens gode gud.

Frelsen bestod for albigenserne i, at menneskeånden løsrev sig fra den materielle verden. De prædikede derfor fattigdom (imitatio Christi), streng askese og seksuel afholdenhed. Efter kirkeligt forbillede havde bevægelsen sin egen kirke-organisation med embeder og eet sakramente. Menigheden var inddelt i to klasser: de ’fuldkomne’ og de ’troende’; fuld efterlevelse af buddene blev dog ikke krævet af de troende.

Men paven var ikke tilfreds med at miste flere troende, for disse katharere betalte jo ikke aflad og diverse andre underfundigheder, som kirken fik folk til at betale af frygt for tabt sjælefred. Og da bevægelsen voksede godt i Languedoc, hvor især velhavende adelige sluttede sig til bevægelsen, ja så indledte paven korstog mod disse kættere.

Det førte til mere end 40 års krig mod katharerne og deres allierede i Languedoc – anført af pavens udsending, der var abbed i cistercienser-klosteret i Cîteaux. Hele adelen i nordfrankrig gik i krig mod adelen i syd, muligvis fordi paven havde sagt, at al jord, som katharerne ejede, kunne konfiskeres. Da området var fuldt af karthar-sympatisører, blev hele området et mål for franske adelsmænd på jagt efter nyt land.

Dag 7

Date : 18. juni 2023

Montségur

Katharernes sidste store tilholdssted, fæstningen Montségur, blev fra maj 1243 til marts 1244 belejret af Carcassonnes senechal (’militære leder’) og ærkebiskoppen i Narbonne. Den 16. marts 1244 fandt en stor og symbolsk vigtig massakre sted, hvor over 200 katharere blev brændt på bålet ved foden af fæstningen. Desuden idømte kirken strenge straffe til alle, der mistænktes for at sympatisere med katharerne.

Dag 8

Date : 19. juni 2023

Toulouse & Gouffre de Padirac

Først tager vi til Toulouse og besøger vi Space Centeret Cité de l'Espace, som er et videnskabeligt opdagelsescenter i Frankrig med fokus på rumflyvning.

Derefter skal vi nu ind i jorden. Vi skal nemlig besøge grotterne Gouffre de Padirac, som er en fuldstændig bjergtagende underjordisk oplevelse. Adgangen foregår gennem et kæmpekrater i jorden, der fører ned til et eventyrligt rige. Hernede åbenbarer der sig en naturrigdom, der er helt ubeskrivelig.

Dag 9

Date : 20. juni 2023

Chartres

Fra jordens indre bevæger vi os igen stille ind i den sfære, hvor de indviede katedralbyggerne forsøgte at spejle himlen – det guddommelige – på jorden. Vi skal besøge domkirken i Chartres (Cathédrale Notre-Dame de Chartres), som anses for at være et af de fornemste gotiske bygningsværker i Frankrig. Denne katedral var en af de første katedraler, der centrerede sig om dyrkelsen af Jomfru Maria. Katedralen skal være i besiddelse af Sancta Camisa, den hellige tunika båret af Jomfru Maria, mens hun gik gravid med Jesus. Mange pilgrimme kommer for at se relikviet, som Karl den Store skulle have modtaget som gave fra kejserinde Irene af Athen. Katedralen er brændt flere gange, og ved den store brand i 1020 udsendte biskop Fulbert en bøn til Europas magter om hjælp til genopbygning. Knud den Store, konge af Danmark og England og dengang en af de absolut mest magtfulde konger sendte et anseeligt støttebeløb til genopbygningen.

Godt og vel 100 år tidligere – i år 910 – forsøgte vikinge-lederen Rollo at indtage Chartres, hvilket egentlig mislykkedes, men efterlod kirken brændende og området totalt raseret. Frankerrigets konge Karl den Enfoldige (898-922) ville sikre sig, at det ikke skete igen og indledte ’freds’-dialog med Rollo.

Og i efteråret 911 blev en fredstrakt ”Saint-Clair-sur-Epte” underskrevet af begge parter. Den gav Rollo et område – det efterfølgende Normandiet (efter 'vikingerne fra nord’) – mod at han sørgede for, at beskytte frankerriget mod nye angreb fra nord. Rollo skulle dog også gifte sig med kongens datter og frasige sig sin nordiske tro på Odin og Thor og i stedet tage den kristne tro til sig.

Dag 10

Date : 21. juni 2023

Rouen

Fra Chartres kører vi mod Rouen, den historiske hovedstad i Normandiet. Det var også her, at Rollo lod sig døbe. Og det var her i Rouen, at englænderne brændte Jeanne d'Arc på bålet i 1431. Vi bliver i Rouen i nogle timer, og herfra ...går turen hjem igen.

Dag 11

Date : 22. juni 2023

Hjemrejse

Efter morgenmaden pakker vi bussen og kører det sidste stykke hjem til Danmark, mætte af mysterie og oplevelser.
Frokostmadpakke undervejs.
Hjemkomst mellem kl. 18.00-19.00.

Bus

 • 4-stjernet luksus turistbus i 11 dage
 • Opstarts- og aflæsnings chauffør
 • Moms i Danmark, Tyskland og Belgien
 • Vejafgift i Frankrig
 • Parkeringsafgifter
 • Kost & logi til chaufføren

Hotel

 • 10 x overnatninger på hotel

Mad

 • 10 x morgenmad på hotellerne
 • 10 x madpakker 
 • 9 x aftensmad  

Seværdigheder

 • Entré og rundvisning i Troyes Katedral
 • Entré og rundvisning i Abbaye de Clairvaux
 • Guidet rundvisning i Domaine de l'Abbé Saunière og Marie Madeleine kirken
 • Guidet rundvisning på Montsegur Castle og museet
 • Entré og guide ved La Cité de l’Espace (Space center Toulouse)
 • Entré og audio guide udstyr ved Gouffre de Padiac
 • Entré og rundvisning. Chartres Cathedral tour og Crypt tour
 • Entré og rundvisning. Cathédrale Notre-Dame de Rouen

12.-13/6

the niu Cobbles,  Friedrichstraße 43, 45128 Essen

13.-14/6

Kyriad Troyes Centre, Avenue Chomedey de Maisonneuve, Troyes

14.-15/6

Campanile Orange, impasse 105, 84100 Orange,

15.-19/6

ibis Carcassonne Centre La Cité, Square Gambetta, Carcassonne,

19.-20/6

Kyriad,  13 Avenue Jacques & Bernadette Chirac 19100 Brive-La-Gaillarde

20.-21/6

B&B Hotel Chartres Centre, 14 Pl. Drouaise, 28000 Chartres

21.-22/6

Fletcher Hotel Apeldoorn, Soerenseweg 73, 7313 EH Apeldoorn

 • Enkeltværelse (kr. 4.995)
 • Dobbeltsæde i bussen (kr. 825)
 • Afbestillingsforsikring
 • Enkeltrejseforsikring
 • Årsrejseforsikring
Please wait...
Ønsker du at sende tur oplysninger til andre?

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.